martes, 24 de mayo de 2011

Classe Magistral


Gràcies als cinemes Verdi i al TR3SC, ahir vaig poder gaudir d'una pel·lícula i d'una conferència del Dr. Arcadi Oliveres que em van ajudar a entendre millor el món en què vivim.
Let's Make Money (Vamos a Hacer Dinero) posa veu als inversors en països emergents "Aquesta ciutat ens rebaixa impostos o fins i tot no ens en cobra per instal·lar-nos aquí... nosaltres contractem treballadors que sí paguen l'impost sobre el consum i la renda i això els compensa i a més així es converteixen en una capital financera",
Als empresaris que creen grans empreses en països pobres "Hem de mantenir els costos baixos" "En aquest país mai arribaran a arreglar els problemes mediambientals, no s'ho poden permetre"
Als dirigents de països del Sud "Si no podem vendre el cotó a un preu just, si el govern d'Estats Units no deixa de subvencionar la seva producció de cotó, no tindrem més remei que envair Europa"
Als sicaris financers (personatge que desconeixia, i ben sinistre) i als creadors del pensament neoliberal... Fins i tot, als especuladors de la construcció a la Costa del Sol "Aquí se construirán viviendas limitadas, 500 en la primera fase"
Què podem fer contra tot això? Les propostes del Sr. Oliveres:
Recolzar els manifestos dels indignats i seguir les cassolades
Decidir una cosa que vulguem canviar, buscar-ne el grup d'acció i adherir-nos-hi
Informar-nos de les propostes sorgides del Fòrum Social i ajudar a fer-les realitat
Informar-nos sobre què comprem, què es fa amb els nostres diners... i si no ens agrada: comprem altres coses i posem els diners a bancs ètics
Ser austers i coherents (tant com sigui possible)
Fer objecció fiscal
Veure menys televisió i mitjans massius, buscar més fonts d'informació fidedignes, PENSAR i reflexionar més
Tenim una feina important: canviar el sistema per deixar de viure bé a costa de 4.500.000 persones

No hay comentarios: